Можете нам послати питања и ми ћемо Вам одговорити у најкраћем року
Име и презиме:
E-mail адреса:
Порука:

Средњошколци и студенти
Годишња чланарина: 800, 00 динара
Месечна чланарина: 400, 00 динараТоп 5 за средњошколце
:
1) Енциклопедија бунтовника  Ан Бланшар (очекујете Спартака, Че Гевару, Гандија, Рембоа... евентуално Фројда. Изненадићемо вас: у истој групи су и Галилеј, Њутн, али и св. Фрања)
2) Принц магле Сафон (мало авантуре и страве)
3) Спасавање Франческе
Мелина Маркета (како изгледа кад девојкe крену у мушку католичку гимназију)
4) Живе ране
Ентони Кидис (за љубитеље Пеперса)
5) Ајнштајн и временске машине 
Лука Новели (за љубитеље науке)
Топ 5 за студенте:
1) Друштвена историја медија
Аса Бригс
2) Шта је филм?
Андре Базен
3) Свет стварања
Данијел Борстин
4) Coreldraw
Звонко Алексић
5) Књига општег незнања
Џон Лојд
Предшколци и основци

Годишња чланарина: 700, 00 динара
Месечна чланарина: 300, 00 динара


Предшколци

  За најмлађе, ту су анатомске сликовнице које су им  и величином,  и обликом прилагођене. Избор књига за предшколце је разноврснији: бајке у сликама, Хајди, Маје, Перице и Милице, прича о  изабраним темама и ликовима из митологије, историје (витезови, вештице, гусари, Синбад, Одисеј, краљ Артур итд.), енциклопедије.

Наших и ваших топ 5:
1) Цицамацин мали речник (има облик правог речника, само нису маркирана слова, него појмови и то сликом; са сваке леве стране налазе се сличице појединачних предмета, а са сваке десне је слика-ситуација у којој се ти предмети налазе заједно)
2) У дворцу (једна из серије књига с одлично урађеним илустрацијама на којима је детаљно представљен живот у дворцу)
3) Икар, дечак који је летео (на забаван и једноставан начин, деци представљен лик из грчке митологије, илустрације су одличне, помало комичне)
4) Како се мали Финдус изгубио (једна од књига С. Нурдквиста која прати доживљаје мачка Финдуса и његовог доброћудног газде, чича-Петсона; одлично илустрована, писац је и илустратор)
5) Моја прва енциклопедија са Вини Пуом и пријатељима (Вини Пу и његови пријатељи су помоћници и посредници приликом учења најосновнијих знања, углавном, о природи)
  Основци
  Поред лектире за све разреде,  школарцима ће бити од користи речници, граматике, енциклопедије, приручници, мада нема сумње да ће их више обрадовати књиге које не читају зато што морају, него зато што им се свиђају.

Наших и ваших топ 5:
1) 20. век Тери Дери (аутор на занимљив и необичан начин приступа историјским темама и догађајима; сасвим је сигурно да ће овде и одрасли пронаћи много тога што нису знали)
2) Провод у природи (они које више привлачи природа од књига и рачунара, наћи ће овде низ корисних савета за боравак у природи)
3) Дечји кувар ─ Драган Бабић (претпостављамо да сте гледали серију и да вам се свидела; у сваком случају, предлажемо да читате необичне приче и правите јела по рецептима)
4) Магареће године
─ Бранко Ћопић (Ћопићев хумор је неодољив и непревазиђен; напомена: не читати у друштву непознатих особа, смех може да наиђе на неразумевање и неодобравање присутних)
5)
Како стећи самопоуздање (књига из серије духовитих приручника за тинејџере)


Одрасли

Годишња чланарина: 1.000, 00
Месечна чланарина: 500, 00 
За сваког понешто
:
1) Келтов сан ─ М. В. Љоса (прича о необичној судбини необичног човека Ирца Кејтсмена који је први међу Европљанима говорио о ужасима колонијализма)
2) Игра памћења
Ники Френч (за љубитеље психолошких трилера)
3) Стаклени замак
Џанет Волс (прича о тешком одрастању која има срећан крај)
4) Глобализација, демократија и тероризам
Е. Хобсбаум (највећи живи светски историчар пише о дешавањима у последњих 20-ак година)
5) Супарнице 
Кафу Нагаи (прича о животу, љубави и сплеткама гејши у једној четврти Токија)


Пензионери
Пензионери старији од 65 година имају право на трајно бесплатно чланство у Библиотеци. Трошкови израде чланске карте су 250, 00 динара. Потребно је донети личну карту или пасош на увид и једну фотографију.


Како оцењујете понуду књига?

Лоше Број гласова:6
Добро Број гласова:31
Средње Број гласова:3
Број гласова:3
Обавештење
У понедељак, 4. јула 2016. године почиње са радом огранак наше библитеке у Спортско-културном центру. Радови у огранку су завршени.
опширније »
1 од 5 BackStopForward
Летње радно време
Летње радно време библиотеке важи од 4. јула до 31. августа 2016. године и у централној библиотеци и свим огранцима.

опширније »
2 од 5 BackStopForward
Обреновачко лето
У петaк 1. јулa почиње Обреновaчко лето. Грaдскa општинa Обреновaц и у 2016. години реaлизује прогрaм Обреновaчко лето. Свечaно отвaрaње мaнифестaци...опширније »
3 од 5 BackStopForward
Поштанске марке
Прве поштанске марке у Србији су се појавиле на шалтерима пошта у мају 1866. Биле су то тзв. "грбуше" - марке за новине с одштампаним грбом Кнежевине С...опширније »
4 од 5 BackStopForward
Зависност
У четвртак, 15. септембра 2016. године од 18 часова у читаоници Библиотеке биће одржана јавна трибина „ЗАВИСносТ" о утицају болести зависности (алкох...опширније »
5 од 5 BackStopForward