Можете нам послати питања и ми ћемо Вам одговорити у најкраћем року
Име и презиме:
E-mail адреса:
Порука:
Потврђујем исправност података  
Разговори с Чарлсом
Књижевни програм овогодишњег обреновачког лета посвећен је обреновачким писцима. У недељу, 28. августа на летњој сцени Библиотеке од 21 сати, представићемо нову књигу Милице Данајске. „Разговори са Чарлсом“ је мали љубавни роман у стиховима, а објављен је крајем маја ове године. О књизи с ауторком разговара Александар Максим Поповић, а планиран је и пратећи музички програм.
Пуриша Ђорђевић
Вече докуметарних филмова Пурише Ђорђевића на програму је у четвртак, 25. августа на летњој сцени Библиотеке с почетком у 21 сат. Планирано је приказивање два филма: „Јабука“ (1982.) и филма „Мала моја из Босанске крупе“ о Бранку Ћопићу, као и разговор с аутором, који ће водити Владимир Андрић. Филм „Мала моја из Босанске крупе“ приказује последња два сата живота Бранка Ћопића. Ова полусатна прича заснива се на дирљивом сведочењу Момчила Срећковића из Забрежја, кога су Ћопић и његова супруга Богданка као дечака школовали у Београду. Документарац се завршава филмском поемом „Гроб у житу“, коју је по Ћопићевим стиховима Ђорђевић снимио 1951. године и која до сада никада није приказана. О документарном филму „Јабука“, урађеном по причи Бранка Ћопића, Ђорђевић каже:„Филм „Јабука“ је прича о народном хероју с надимком Јабука, који је, пошто је погинуо, и сахрањен. Али, после извесног времена одлучио је да устане из гроба и види шта се десило са његовим идејама у великом граду као што је Београд. Потпуно разочаран, херој Јабука је одлучио да се врати у гроб. То је био Ћопић.“
Kратке приче
У оквиру књижевног програма, на летњој сцени Библиотеке у понедељак, 29. августа од 21 сат, своје кратке приче представиће Влада Батинић и Раде Радосављевић.
Зависност
У четвртак, 15. септембра 2016. године од 18 часова у читаоници Библиотеке биће одржана јавна трибина „ЗАВИСносТ" о утицају болести зависности (алкохолизам, психоактивне супстанце и патолошко коцкање) на насиље у породици и уопште насиље. 
Модератор: Биљана Богдановић. 
Говори: Ненад Стевановић, Центар за превенцију наркоманије, Београд. 
Програм се организује у сарадњи с Обреновачким женским центром.
Обреновачко лето
У петaк 1. јулa почиње Обреновaчко лето. Грaдскa општинa Обреновaц и у 2016. години реaлизује прогрaм Обреновaчко лето. Свечaно отвaрaње мaнифестaције зaкaзaно је зa 1. јул нa сцени под плaтaнимa у Спортско-културном центру сa почетком у 20:30 чaсовa, док ће у 21.00 чaс бити одигрaнa предстaвa „Кaко су погинули Мирко и Слaвко" у извођењу позориштa Слaвијa.
У гaлерији у подруму Библиотеке „Влaдa Аксентијевић", 1. јулa ће у 19.00 чaсовa бити отворенa изложбa „Време Обреновићa и њихово прaво“.
Поштанске марке
Прве поштанске марке у Србији су се појавиле на шалтерима пошта у мају 1866. Биле су то тзв. "грбуше" - марке за новине с одштампаним грбом Кнежевине Србије. Исте године, 1. јула у Бечу су одштампане и марке за писма са ликом кнеза Михаила. Обележевајући 150 година од појаве првих поштанским марака, "ПТТ музеј" је приредио изложбу, коју ће и обреновачка јавност моћи да погледа у Галерији у подруму Библиотеке. На изложби ће бити приказани и одабрани експонати из сталне поставке ПТТ музеја. Изложба ће бити свечано отворена у понедељак, 5. септембра 2016. у 19 часова, уз стручно вођење Милорада Јовановића, аутора поставке. Изложба ће бити постављена до 20. септембра.
Летње радно време
Летње радно време библиотеке важи од 4. јула до 31. августа 2016. године и у централној библиотеци и свим огранцима.

Понедељком од 13 до 20,
Суботом од 8 до 14,
Осталим данима од 8 до 15.
Обавештење
У понедељак, 4. јула 2016. године почиње са радом огранак наше библитеке у Спортско-културном центру. Радови у огранку су завршени.
Радно време огранка током јула и августа ће бити: понедељком од 13-20, од уторка до петка од 8-15 и суботом од 8-14 часова.


Како оцењујете понуду књига?

Лоше Број гласова:6
Добро Број гласова:31
Средње Број гласова:3
Број гласова:3
Обавештење
У понедељак, 4. јула 2016. године почиње са радом огранак наше библитеке у Спортско-културном центру. Радови у огранку су завршени.
опширније »
1 од 5 BackStopForward
Летње радно време
Летње радно време библиотеке важи од 4. јула до 31. августа 2016. године и у централној библиотеци и свим огранцима.

опширније »
2 од 5 BackStopForward
Обреновачко лето
У петaк 1. јулa почиње Обреновaчко лето. Грaдскa општинa Обреновaц и у 2016. години реaлизује прогрaм Обреновaчко лето. Свечaно отвaрaње мaнифестaци...опширније »
3 од 5 BackStopForward
Поштанске марке
Прве поштанске марке у Србији су се појавиле на шалтерима пошта у мају 1866. Биле су то тзв. "грбуше" - марке за новине с одштампаним грбом Кнежевине С...опширније »
4 од 5 BackStopForward
Зависност
У четвртак, 15. септембра 2016. године од 18 часова у читаоници Библиотеке биће одржана јавна трибина „ЗАВИСносТ" о утицају болести зависности (алкох...опширније »
5 од 5 BackStopForward