Можете нам послати питања и ми ћемо Вам одговорити у најкраћем року
Име и презиме:
E-mail адреса:
Порука:
Потврђујем исправност података  
Мисија библиотекара не сме поћи од човека који је врши, од његовог укуса, радозналости, подесности, као ни од апстрактног идеала који би претендовао да једном за свагда  дефинише појам библиотеке, већ од друштвене потребе којој ваша професија служи.
                                   Хозе Ортега и Гасет: Мисија библиотекара

Библиотека  „Влада Аксентијевић“, данас, поред централне зграде, има и четири активна огранка (у СКЦ-у, на Ројковцу, у Стублинама и  „Павле Б. Николић“).  

Фонд библиотеке, задњих година, значајно је обогаћен повећаним набавкама књига, али и аудио-визуелном грађом и мултимедијалним публикација. То је захтевало увођење адекватне опреме за коришћење свих врста грађе.

Као својеврстан информационо-културно-образовни центар Обреновца, библиотека члановима омогућава и бесплатно коришћење интернета. Посебна пажња посвећена је организацији пратећих програма (углавном самостално, а понекад у сарадњи са другим институцијама): изложби, предавања, концерата, презентација, представа, радионица.

Нарочито треба нагласити да је библиотека оснивач и организатор неколико манифестација: књижевне награде  „Библиос“, Конкурса за бајку, Ноћи музеја и Дана европске баштине.
 
У конаку се налази и спомен-збирка обреновачког сликара Војислава Стаменића. Колекција се састоји  од осам слика које су настале између 1983. и 1993. године, у САД-у. 
 
 


Како оцењујете понуду књига?

Лоше Број гласова:6
Добро Број гласова:31
Средње Број гласова:3
Број гласова:3
Обавештење
У понедељак, 4. јула 2016. године почиње са радом огранак наше библитеке у Спортско-културном центру. Радови у огранку су завршени.
опширније »
1 од 5 BackStopForward
Летње радно време
Летње радно време библиотеке важи од 4. јула до 31. августа 2016. године и у централној библиотеци и свим огранцима.

опширније »
2 од 5 BackStopForward
Обреновачко лето
У петaк 1. јулa почиње Обреновaчко лето. Грaдскa општинa Обреновaц и у 2016. години реaлизује прогрaм Обреновaчко лето. Свечaно отвaрaње мaнифестaци...опширније »
3 од 5 BackStopForward
Поштанске марке
Прве поштанске марке у Србији су се појавиле на шалтерима пошта у мају 1866. Биле су то тзв. "грбуше" - марке за новине с одштампаним грбом Кнежевине С...опширније »
4 од 5 BackStopForward
Зависност
У четвртак, 15. септембра 2016. године од 18 часова у читаоници Библиотеке биће одржана јавна трибина „ЗАВИСносТ" о утицају болести зависности (алкох...опширније »
5 од 5 BackStopForward